Welke maat Air Jordan heb ik nodig? 

Het kiezen van de juiste maat voor je Air Jordan sneakers is essentieel voor een comfortabele pasvorm en optimale prestaties. Met verschillende modellen en releases is het belangrijk om te begrijpen hoe Air Jordans doorgaans vallen en hoe je de juiste maat voor je voeten kunt bepalen.

Air Jordan-maten 

Air Jordans volgen over het algemeen dezelfde maatstandaarden als andere Nike-sneakers. Het is echter belangrijk op te merken dat de pasvorm iets kan variëren tussen verschillende modellen en edities. Sommige Air Jordan-modellen kunnen qua maat kloppen, terwijl andere groter of kleiner kunnen vallen.

Het is aan te raden om de specifieke maatinformatie te raadplegen die door Streetwearart wordt gegeven. 

Klik hier om het maattabel van Nike Air Jordan te bekijken! 

Meten is weten

Voordat je Air Jordans koopt, is het een goed idee om je voeten nauwkeurig te meten. Dit kun je eenvoudig thuis doen met behulp van een liniaal, meetlint of een voetmeetapparaat.

Zo meet je je voeten:
  1. Plaats je voet op een stuk papier of een plat oppervlak.
  2. Gebruik een liniaal of meetlint om de afstand van je hiel naar het puntje van je langste teen te meten.
  3. Herhaal het proces voor je andere voet.

Het komt vaak voor dat één voet iets groter is dan de andere, dus zorg ervoor dat je beide voeten meet en de grotere meting als referentie gebruikt.

Maattabellen gebruiken 

Nadat je je voetmetingen hebt, kun je de maattabel raadplegen die door Nike of de verkoper wordt verstrekt om je bijbehorende Air Jordan-maat te vinden. Deze maattabellen koppelen meestal je voetlengte aan de aanbevolen schoenmaat.

Conclusie 

Het kiezen van de juiste maat voor je Air Jordans is essentieel voor een comfortabele en plezierige draagervaring. Neem de tijd om je voeten nauwkeurig op te meten en raadpleeg maattabellen. Onthoud dat het beter is om een ​​iets strakkere pasvorm te hebben dan een te losse, aangezien sneakers vaak in de loop van de tijd kunnen rekken en zich naar je voeten kunnen vormen.

Air Jordan 1 True to Size

De Air Jordan 1 is waarschijnlijk een van de meest geprezen Jordans, en het is ook gemakkelijk wat betreft de maatvoering, want ze vallen inderdaad overeenkomstig met je normale maat. Met andere woorden, als je doorgaans schoenmaat 42 draagt, heb je ook bij de AJ1 een maat 42 nodig. Voor de exacte maat kun je de maattabel van Streetwearart raadplegen.

Samengevat: true to size.

Air Jordan 4 True to Size

Een volgende favoriet is de Air Jordan 4, gelanceerd in 1989 als opvolger van de Jordan III en sindsdien zeer geliefd. Ook hier geldt, vergelijkbaar met de AJ1, dat de maten nauwkeurig vallen. Dus je kunt met zekerheid je normale schoenmaat kiezen bij de AJ4.

Samengevat: true to size.

 

Klik hier om de Air Jordan collectie  te bekijken!

Terug naar blog